Zomerse aardbeientaart

Zomerse aardbeientaart
Hoeveelheid 8Porties Moeilijkheidsgraad:Makkelijk Voorbereidingstijd: 30Minuten Kooktijd: 50Minuten Totale tijd: 1Uur20Minuten

Een zoete zomerse verrassing die het goed doet als dessert of als traktatie bij de thee.

Wij zijn gek op aardbeien! Niet ver van waar we wonen is een aardbeienkweker die vanaf begin mei heerlijke aardbeien verkoopt. We doen ze op brood en in de yoghurt. Maar ook in gebak zijn ze fantastisch! Deze lekkere frisse taart past helemaal bij de zomer. Serveer bij de thee of als toetje na het diner.

Ingrediënten

0/9 Ingrediënten
Porties aanpassen
    Dit heb je nodig

Instructies

0/5Instructies
    Zo maak je het
  • Vet de springvorm in en bestrooi met paneermeel.
  • Klop de boter met de suiker tot een romige en luchtige massa. Klop een voor een de eieren erdoor. Zeef het cakemeel over het mengsel en spatel die erdoor. Voeg het amandelmeel toe en meng dit voorzichtig door het mengsel in de kom.
  • Doe de inhoud van de kom over in de springvorm. Strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Zet in de oven. Bak de cake gaar in 50 minuten.
  • Controleer of de cake gaar is met een houten satéprikker. Prik in het midden van de cake. Als de satéprikker er schoon uitkomt is de cake gaar. Haal de cake uit de oven en laat helemaal afkoelen.
  • Snijd de cake horizontaal doormidden. Bestrijk de binnenste helften met de aardbeienjam. Leg de plakjes aardbei op de onderste helft van de cake. Klop de slagroom tot stevige pieken. Verdeel de slagroom over de aardbeien. Leg de bovenkant van de cake er weer op en druk zachtjes aan. Bestuif de taart met poedersuiker en serveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *