Curry pie

Een curry is het ideale gerecht om restjes op te maken. Je kunt er werkelijk alle soorten groente voor gebruiken. Met een currypasta en kokosmelk breng je het hele zaakje op smaak. Maar stel dat je teveel curry hebt en dat er een restje overblijft. Wat doe je daar dan mee? Het fijne van curry...

Salade met druiven en oude kaas

In de zomer eet ik als lunch graag een salade. Het is lekker licht en het zorgt voor een extra portie vezels en vitaminen. Deze salade met little gem, komkommer, druiven en blokjes oude kaas is lekker fris en knapperig. De pittig-zoete dressing van honing en mosterd past goed bij de verschillende smaken van de...

Bloemkool met cashewnoten, ketjap en koriander

Kreeg jij vroeger bloemkool ook met kaassaus en gekookte aardappelen? Het kan zo veel lekkerder! Bijvoorbeeld door de bloemkool te wokken. Zo blijft het lekker knapperig. Met wat ketjap, cashewnoten en verse koriander heb je in een handomdraai een Aziatische traktatie op je bord. Een rood pepertje kun je toevoegen voor wat extra pit.

Noedelsalade met groene groente, taugé en pinda’s

Het fijne van Aziatische gerechten is dat ze barsten van de groente én dat ze supersnel klaar zijn. Je kunt alle groente gebruiken die je in je koelkast hebt. Deze salade vol verse groene groente is een variatie op de Pinda-achtige noedelsalade uit het boek Veggie! van Hugh Fearnley Whittingstall. Ik had geen komkommer, lente-ui,...

Geroosterde groente met vinaigrette van kappertjes

Een wortel, een paar aardappels, een ui… Soms heb je van die dagen dat je in de koelkast allemaal eenzame stukjes groente vindt. Per stuk te weinig om er nog iets mee te doen. Dus ja, wat moet je ermee? In het kookboek Plenty van Yotam Ottholenghi zag ik een recept voor een ovenschotel met...

Curry met bloemkool, wortel en krieltjes

Kokosmelk is super handig om in huis te hebben. Met wat oosterse kruiden of kruidenpasta en verse groente maak je in een handomdraai een lekkere curry. Zoals deze met bloemkool, wortel en krieltjes. Je kunt er naanbrood bij geven om het af te maken. Mocht je een restje curry overhouden, dan kun je dat heel...

Pastasalade met gerookte kip

Een paar jaar geleden las ik het boek ‘Montalcino’ waarin de Australische Isabella Dusi beschrijft hoe ze met haar Italiaanse man verhuist naar het Italiaanse stadje Montalcino. Ze doet haar best om in te burgeren, onder andere door haar Italiaanse buren te eten te vragen. Ze maakt een Italiaanse pasta, die de buren beleefd opeten....

Salade Niçoise

Bon! Een eenvoudige salade met groente, vis en ei. Serveer met stevig boerenbrood of opgebakken aardappeltjes, et c’est tout! Salade Niçoise betekent dus gewoon ‘een salade uit Nice’. Er bestaan heel veel varianten van deze salade en niemand weet precies wat erin moet, maar drie dingen staan vast: groente, vis en ei. En verder kun...

Salade van bietjes, appel en walnoten

Deze maaltijdsalade valt niet alleen op door de fruitige bite, maar ook door de bijzondere kleur… Bietjes zijn perfect voor een salade. Ze blijven lekker stevig, dus je kunt er gemakkelijk blokjes van snijden. De smaak is van nature zoet en dat combineert lekker met een zoetzure appel zoals Elstar of Jonagold. Voorgekookte bietjes zijn...

Romige preisoep

Een verslavend lekker soepje met een zachte, romige smaak Vroeger, toen ik net op mezelf woonde, kocht ik weleens van die zakjes soeppoeder. Kokend water erbij en klaar! De poederpreisoep smaakte altijd wel oké, vond ik. Maar op een keer had ik van een ander gerecht wat prei over. Denkend over wat ik daarmee zou...