Brood met zonnebloempitten en lijnzaad

Vers brood uit de oven ruikt naar weekend, naar Frankrijk, naar vakantie… Met dit super makkelijke recept heb je een heerlijk brood zo op tafel! De geur van versgebakken brood is ongeĆ«venaard. Maar broodbakken is meestal een tijdrovende klus. En de keren dat ik het probeerde was het resultaat om te huilen: niet gaar, niet gerezen, te droog of keihard. Nou ja, waardeloos dus. Tot ik in een kookboek van Annabel Langbein een recept voor …

Italiaans brood met aubergine en avocado

Een verassende combinatie van smaken op een Italiaanse klassieker Ideeƫn voor recepten komen voorbij op onverwachte momenten. Dit recept bedacht ik tijdens een lange fietstocht in de zomer. We waren bijna thuis, ik had honger, en opeens wist ik het! Plakken aubergine en avocado op een focaccia besmeerd met mierikswortelpasta, versierd met zontomaatjes en pijnboompitjes. Dat is een feestje op je bord om van te watertanden. Kom maar door!