Categorie:Brood
Hoeveelheid
4Porties
Een verassende combinatie van smaken op een Italiaanse klassieker
Ideeën voor recepten komen voorbij op onverwachte momenten. Dit recept bedacht ik tijdens een lange fietstocht in de zomer. We waren bijna thuis, ik had honger, en opeens wist ik het! Plakken aubergine en avocado op een focaccia besmeerd met mierikswortelpasta, versierd met zontomaatjes en pijnboompitjes. Dat is een feestje op je bord om van te watertanden. Kom maar door!
Ingrediënten
Porties aanpassen
-
Dit heb je nodig
Instructies
-
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken en bestrooi alle plakken met zout. Laat de aubergine ongeveer 15 minuten staan.
- Haal de schil van de avocado’s en verwijder de pit. Snijd de avocado in dunne plakken.
- Leg het brood in de oven.
- Spoel de aubergineplakken af en dep ze droog. Smeer ze in met olijfolie en bak ze in de koekenpan tot ze bruin en zacht zijn.
- Haal het brood uit de oven en snijd de focaccia’s horizontaal doormidden. Smeer de onderste helft in met een theelepel mierikswortelpasta (dit is erg pittig, vergelijkbaar met wasabi, dus gebruik het met mate.) Leg de avocadoplakken op de mierikswortel. Je kunt ze een beetje prakken, als je wilt. Bestrooi met peper en zout. Leg vervolgens de plakken aubergine erop. Leg daar bovenop de zontomaatjes.
- Rooster de pijnboompitjes in de koekenpan tot ze lichtbruin zijn en gaan geuren. Verdeel de pitjes over het brood. Leg de bovenkant van de focaccia’s erop en druk voorzichtig aan. Snijd met een scherp mes de focaccia’s in twee of vier stukken en serveer.