Ovenschotel met boerenkool of andijvie en saus van cashewnoten

De stamppot voorbij… Boerenkool of andijvie met een culinaire het twist. Ik was nooit een fan van boerenkool. Mijn moeder maakte er altijd stamppot van. De harde, beetje bittere blaadjes vond ik niet echt lekker. Dus toen ik eenmaal op mezelf woonde, liet ik in de supermarkt de boerenkool lekker links liggen. Tot ik het kookboek Heel veel Veg! van Hugh Fearnley Whittingstall kocht. Daarin kwam ik een ovenschotel tegen met (boeren)kool en prei. De …

Geroosterde groente met vinaigrette van kappertjes

Een wortel, een paar aardappels, een ui… Soms heb je van die dagen dat je in de koelkast allemaal eenzame stukjes groente vindt. Per stuk te weinig om er nog iets mee te doen. Dus ja, wat moet je ermee? In het kookboek Plenty van Yotam Ottholenghi zag ik een recept voor een ovenschotel met allemaal verschillende soorten groente. Per soort heb je maar een beetje nodig. Super handig dus om je restjes groente een …