Ovenschotel met boerenkool of andijvie en saus van cashewnoten

De stamppot voorbij… Boerenkool of andijvie met een culinaire het twist. Ik was nooit een fan van boerenkool. Mijn moeder maakte er altijd stamppot van. De harde, beetje bittere blaadjes vond ik niet echt lekker. Dus toen ik eenmaal op mezelf woonde, liet ik in de supermarkt de boerenkool lekker links liggen. Tot ik het kookboek Heel veel Veg! van Hugh Fearnley Whittingstall kocht. Daarin kwam ik een ovenschotel tegen met (boeren)kool en prei. De …

Curry met bloemkool, wortel en krieltjes

Kokosmelk is super handig om in huis te hebben. Met wat oosterse kruiden of kruidenpasta en verse groente maak je in een handomdraai een lekkere curry. Zoals deze met bloemkool, wortel en krieltjes. Je kunt er naanbrood bij geven om het af te maken. Mocht je een restje curry overhouden, dan kun je dat heel gemakkelijk invriezen. Of eet het later in de week met een beetje rijst.