Oosterse noedelsoep met surimi

Een berg verse groente in een heerlijke bouillon. Een flinke vitamine-boost die iedereen op zijn tijd kan gebruiken. Tijdens onze fietsreizen in Vietnam en Thailand aten we ’s middags vaak pittige soep die je in Azië overal bij kleine stalletjes langs de kant van de weg kunt kopen. De soep zit tjokvol verse groente en kruiden en ruikt heerlijk. Dit is mijn eigen variant. De ingrediënten kun je tegenwoordig in elke supermarkt vinden. In dit …

Courgettesoep

Pittige courgettesoep

Pret met courgette! De rode peper geeft deze simpele maar smaakvolle soep een beetje extra pit. Courgettes zijn perfect om te gebruiken in de soep. Ze zijn lekker zacht van smaak en de kooktijd is kort. Was de courgettes goed voor je ze snijdt. Dan kun je de schil laten zitten en krijgt je soep een mooie groene kleur.

Pastinaaksoep

Zoete pastinaak gecombineerd met pittige mosterd. Apart, maar lekker! Pastinaken lijken qua vorm op winterpenen. Ze zijn er dan ook familie van. De smaak is bijzonder. Zoet, nootachtig, aards. Misschien moet je er even aan wennen. Maar als je eenmaal vrienden bent geworden met deze groente, kun je er van alles mee: bakken, stoven, wokken of pureren. Pastinaak geeft je gerechten een heel eigen smaak. In deze soep combineer ik pastinaak met Dijonmosterd. Het zoete …

Oosterse linzensoep

Soep met een Oosters tintje. Wees voorzichtig met de harissa, het is pittiger dan je denkt! Tijdens een bezoek aan Istanboel ontdekten we dat soep in Turkije een populair gerecht is. We kwamen terecht in een heus soeprestaurant waar ze meer dan zestig soorten soep verkochten. Deze rode linzensoep is geïnspireerd op de soep die we daar aten. De harissa geeft de soep een anijsachtige smaak. Maar gebruik het met mate want deze peperpasta is …