Hartige taart met andijvie en prei

Hoeveelheid 4Porties Moeilijkheidsgraad:Makkelijk Voorbereidingstijd: 20Minuten Kooktijd: 30Minuten Totale tijd: 50Minuten

Prei, andijvie, geen deeg maar toch een taart!

Ooit kwam ik in een kookboek een preiquiche tegen zonder deeg. In plaats van deeg werd couscous gebruikt. Inmiddels heb ik heel veel quiches gebakken op deze manier. Deze met prei en andijvie is heel geschikt voor een picknick, of als lunchgerecht. Met een stuk vis en een lekkere salade erbij heb je een geweldige avondmaaltijd.

Ingrediënten

0/13 Ingrediënten
Porties aanpassen
    Dit heb je nodig

Instructies

0/7Instructies
    Zo maak je het
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Verwarm twee eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui. Doe dit langzaam zodat de uit mooi glazig wordt en een beetje karamelliseert. Voeg de prei, de tijm en het laurierblad toe.
  • Laat de prei onder voortdurend roeren langzaam slinken. Voeg de andijvie toe. Roer voorzichtig door het preimengsel. Zorg dat de andijvie zacht wordt maar niet stuk kookt. Zet het vuur uit.
  • Snijd de zontomaatjes in smalle reepjes en roer ze door het prei-andijviemengsel. Roer ook de couscous erdoor.
  • Klop de eieren los met de kookroom. Roer ¾ van de Parmezaanse kaas erdoor.
  • Laat het groentemengsel een beetje afkoelen. Vet in de tussentijd een bakblik in met margarine en strooi er paneermeel in. Zorg dat de hele binnenkant van het bakblik bekleed is met paneermeel.
  • Giet het ei-roomkaasmengsel bij het groentemengsel. Roer alles goed door elkaar en doe dan de inhoud van de pan over in het bakblik. Strijk de bovenkant van de quiche glad met de bolle kant van een lepel. Strooi de resterende Parmezaanse kaas erover. Zet de quiche ongeveer 30 minuten in de oven of tot de bovenkant mooi bruin is.