Hartige taart met andijvie en prei

Prei, andijvie, geen deeg maar toch een taart! Ooit kwam ik in een kookboek een preiquiche tegen zonder deeg. In plaats van deeg werd couscous gebruikt. Inmiddels heb ik heel veel quiches gebakken op deze manier. Deze met prei en andijvie is heel geschikt voor een picknick, of als lunchgerecht. Met een stuk vis en een lekkere salade erbij heb je een geweldige avondmaaltijd.

Ovenschotel met boerenkool of andijvie en saus van cashewnoten

De stamppot voorbij… Boerenkool of andijvie met een culinaire het twist. Ik was nooit een fan van boerenkool. Mijn moeder maakte er altijd stamppot van. De harde, beetje bittere blaadjes vond ik niet echt lekker. Dus toen ik eenmaal op mezelf woonde, liet ik in de supermarkt de boerenkool lekker links liggen. Tot ik het kookboek Heel veel Veg! van Hugh Fearnley Whittingstall kocht. Daarin kwam ik een ovenschotel tegen met (boeren)kool en prei. De …

Romige preisoep

Een verslavend lekker soepje met een zachte, romige smaak Vroeger, toen ik net op mezelf woonde, kocht ik weleens van die zakjes soeppoeder. Kokend water erbij en klaar! De poederpreisoep smaakte altijd wel oké, vond ik. Maar op een keer had ik van een ander gerecht wat prei over. Denkend over wat ik daarmee zou kunnen doen bedacht ik onderstaande preisoep. Daarna heb ik nooit meer preisoep van een zakje soeppoeder gemaakt. Ik weet zeker …