Hoeveelheid
4Porties
Moeilijkheidsgraad:Makkelijk
Voorbereidingstijd: 15Minuten
Kooktijd:
20Minuten
Totale tijd:
35Minuten
Kokosmelk is super handig om in huis te hebben. Met wat oosterse kruiden of kruidenpasta en verse groente maak je in een handomdraai een lekkere curry. Zoals deze met bloemkool, wortel en krieltjes. Je kunt er naanbrood bij geven om het af te maken.
Mocht je een restje curry overhouden, dan kun je dat heel gemakkelijk invriezen. Of eet het later in de week met een beetje rijst.
Ingrediƫnten
Porties aanpassen
-
Dit heb je nodig
Instructies
-
Zo maak je het
- Verhit de olie in een wok. Fruit de ui en de peper.
- Voeg de krieltjes en de wortel toe. Bak even mee.
- Doe de currykruiden bij de groente en schep om. Verkruimel het bouillonblokje boven de groente en voeg het water toe. Laat vijf minuten zachtjes koken met een deksel op de pan.
- Voeg de bloemkool toe. Laat opnieuw vijf minuten afgedekt koken. Doe de kokosmelk erbij en schep om. Dek weer af en laat vijf minuten zachtjes koken. Proef af en toe een stukje groente. Als het beetgaar is, kan het vuur uit.
- Verdeel de curry over vier borden. Strooi de cashewnoten erover en garneer met koriander.