Pasta met canellibonen en tonijn

Een super makkelijk gerecht dat je kunt maken met ingrediënten uit de voorraadkast. Voor deze pasta heb je niet persé verse ingrediënten nodig. Maar als je nog restjes groente hebt zoals wortel, broccoli of courgette, dan geven die de saus een extra bite. Ik zou ze zeker toevoegen! In de vriezer heb ik altijd een zak verse pasta liggen. Tagliatelle vind ik het lekkerst. Als je de nestjes in een pan kokend water gooit zijn …

Pastasalade met gerookte kip

Een paar jaar geleden las ik het boek ‘Montalcino’ waarin de Australische Isabella Dusi beschrijft hoe ze met haar Italiaanse man verhuist naar het Italiaanse stadje Montalcino. Ze doet haar best om in te burgeren, onder andere door haar Italiaanse buren te eten te vragen. Ze maakt een Italiaanse pasta, die de buren beleefd opeten. Vervolgens worden ze teruggevraagd voor een diner en krijgen ze volgens de buurvrouw ‘echte Italiaanse pasta’. Dus… Italianen nemen hun …