Pasta met canellibonen en tonijn

Hoeveelheid 4Porties

Een super makkelijk gerecht dat je kunt maken met ingrediënten uit de voorraadkast.

Voor deze pasta heb je niet persé verse ingrediënten nodig. Maar als je nog restjes groente hebt zoals wortel, broccoli of courgette, dan geven die de saus een extra bite. Ik zou ze zeker toevoegen!

In de vriezer heb ik altijd een zak verse pasta liggen. Tagliatelle vind ik het lekkerst. Als je de nestjes in een pan kokend water gooit zijn ze in drie minuten klaar.

Blikjes tonijn koop ik in de biologische winkel. De vis heeft meer smaak en je weet zeker dat de tonijn duurzaam is gevangen.

Ingrediënten

0/11 Ingrediënten
Porties aanpassen
    Dit heb je nodig

Instructies

0/5Instructies
    Zo maak je het
  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Fruit de ui glazig en lichtbruin. Voeg de knoflook toe. Zet het vuur laag en doe de tomatenpuree erbij. Roer goed zodat de puree niet verbrandt. Voeg de canellibonen toe.
  • Kook de pasta (ik ga ervan uit dat je verse pasta gebruikt. De kooktijd is dan drie minuten. Gebruik je droge pasta dan is de kooktijd langer en moet je dus eerder beginnen met het koken van de pasta.)
  • Doe de tonijn bij de bonensaus en roer alle ingrediënten voorzichtig door elkaar. Voeg de kappertjes toe. Als de saus heel droog is doe je er een beetje water bij, maar zorg ervoor dat de saus lekker dik blijft. Voeg zout, peper en een snuf chilipoeder toe. Proef of de saus pittig genoeg is. Zo nee, voeg dan nog wat chilipoeder toe.
  • Doe als laatste het basilicum erbij (of andere Italiaanse kruiden die je lekker vindt). Verdeel de pasta over de borden en verdeel de saus over de pasta. Lekker met cherrytomaatjes of een salade met komkommer, tomaat, ui en zwarte olijven.