Oosterse noedelsoep met surimi

Een berg verse groente in een heerlijke bouillon. Een flinke vitamine-boost die iedereen op zijn tijd kan gebruiken. Tijdens onze fietsreizen in Vietnam en Thailand aten we ’s middags vaak pittige soep die je in Azië overal bij kleine stalletjes langs de kant van de weg kunt kopen. De soep zit tjokvol verse groente en kruiden en ruikt heerlijk. Dit is mijn eigen variant. De ingrediënten kun je tegenwoordig in elke supermarkt vinden. In dit …

Noedelsalade met groene groente, taugé en pinda’s

Het fijne van Aziatische gerechten is dat ze barsten van de groente én dat ze supersnel klaar zijn. Je kunt alle groente gebruiken die je in je koelkast hebt. Deze salade vol verse groene groente is een variatie op de Pinda-achtige noedelsalade uit het boek Veggie! van Hugh Fearnley Whittingstall. Ik had geen komkommer, lente-ui, munt en sesamolie in huis, maar wel broccoli, spinazie, taugé en zoete ketjap. Eigenlijk is het dus een heel andere …