Categorie:Salade
Hoeveelheid
4Porties
Moeilijkheidsgraad:Makkelijk
Voorbereidingstijd: 20Minuten
Kooktijd:
10Minuten
Totale tijd:
30Minuten
Het fijne van Aziatische gerechten is dat ze barsten van de groente én dat ze supersnel klaar zijn. Je kunt alle groente gebruiken die je in je koelkast hebt. Deze salade vol verse groene groente is een variatie op de Pinda-achtige noedelsalade uit het boek Veggie! van Hugh Fearnley Whittingstall. Ik had geen komkommer, lente-ui, munt en sesamolie in huis, maar wel broccoli, spinazie, taugé en zoete ketjap. Eigenlijk is het dus een heel andere salade geworden, maar evengoed heel lekker.
Ingrediënten
Porties aanpassen
-
Dit heb je nodig
- Voor de dressing
Instructies
-
Zo maak je het
- Maak de dressing door olie, ketjap en rijstazijn door elkaar te roeren. Zet weg.
- Rooster de pinda’s in een droge koekenpan. Zet weg tot gebruik.
- Verhit een drie eetlepels olie in de wok. Voeg gember, rode peper en knoflook toe. Schep om. Voeg korianderpoeder en gemberpoeder toe. Bak kort mee.
- Doe de boontjes en de broccoli erbij. Wok tot de groente een beetje zachter wordt. Voeg de taugé toe.
- Kook de rijstnoedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Verdeel de noedels over de borden. Schenk de dressing over de groenten in de wok. Voeg de geroosterde pinda’s en de spinazie toe. Schep een paar keer om. Verdeel het groentemengsel over de noedels.