Pastinaaksoep

Hoeveelheid 4Porties Moeilijkheidsgraad:Makkelijk Voorbereidingstijd: 15Minuten Kooktijd: 15Minuten Totale tijd: 30Minuten

Zoete pastinaak gecombineerd met pittige mosterd. Apart, maar lekker!

Pastinaken lijken qua vorm op winterpenen. Ze zijn er dan ook familie van. De smaak is bijzonder. Zoet, nootachtig, aards. Misschien moet je er even aan wennen. Maar als je eenmaal vrienden bent geworden met deze groente, kun je er van alles mee: bakken, stoven, wokken of pureren. Pastinaak geeft je gerechten een heel eigen smaak.

In deze soep combineer ik pastinaak met Dijonmosterd. Het zoete van de pastinaak en het pittige van de mosterd gaan heel goed samen.

Ingrediƫnten

0/8 Ingrediƫnten
Porties aanpassen
    Dit heb je nodig

Instructies

0/5Instructies
    Zo maak je het
  • Verwarm de olijfolie in de pan. Voeg de ui en de knoflook toe. Fruit op matig vuur tot het mengsel begint te geuren.
  • Voeg de pastinaakblokjes toe. Schep om tot de pastinaak goed gemixt is met de ui en knoflook. Voeg het water toe. De pastinaak moet net onder staan, dus voeg het water geleidelijk toe. Doe de groentebouillonblokjes erbij. Zet het vuur laag en laat de soep koken tot de pastinaak gaar is. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  • Snijd intussen het brood in dobbelsteentjes en besprenkel ze met olijfolie. Bak de blokjes brood bruin en krokant in een koekenpan.
  • Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Doe er 2 eetlepels Dijon Mosterd bij en mix opnieuw. Proef en voeg zo nodig extra mosterd toe.
  • Schep de soep in vier kommen. Verdeel de broodcroutons en serveer.