Categorie:Salade
Hoeveelheid
4Porties
Moeilijkheidsgraad:Makkelijk
Voorbereidingstijd: 15Minuten
Kooktijd:
15Minuten
Totale tijd:
30Minuten
Deze lekkere gevulde salade ga je heel vaak maken, dat weet ik zeker!
Ik ben dol op salades als hoofdgerecht. Er moet dan wel iets stevigs in verwerkt zijn, anders heb ik na twee uur al weer honger. Deze salade is een van mijn favorieten. De krieltjes en de zalm geven voldoende vulling. De dressing van honing en mosterd brengt alle smaken samen. En, heel handig, deze salade kost weinig tijd om te maken.
Ingrediƫnten
Porties aanpassen
-
Dit heb je nodig
Instructies
-
Zo maak je het
- Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en voeg de krieltjes toe. Bak ze tot ze mooi bruin en gaar zijn. Doe ze over in een bord en bestrooi de partjes met wat zout. Laat afkoelen.
- Doe de aspergepunten in een pan met water en breng aan de kook. Laat twee minuten koken en spoel de asperges af met koud water.
- Neem een koekenpan met antiaanbaklaag en verhit 2 eetlepels zonnebloemolie op matig vuur. Leg de zalmmoten met de huid naar boven in de pan. Bak ongeveer twee minuten voor een mooie goudbruine bovenkant. Draai de moten om en bak ze verder op de huid tot ze gaar zijn. Zet het vuur niet te hoog. De zalm blijft sappiger als je het langzaam bakt.
- Doe de veldsla in een grote schaal. Voeg de aardappelpartjes en de asperges toe. Hussel de groente voorzichtig door elkaar.
- Klop een dressing van honing, mosterd en olijfolie. Sprenkel de dressing over de groente. Hussel opnieuw. Strooi de blokjes ei over de salade.
- Haal de zalmmoten uit de pan en snijd ze in blokjes. Voeg de blokjes zalm toe aan de salade. Hussel alles nogmaals voorzichtig door elkaar. Verdeel over vier borden en serveer.