Oosterse linzensoep

Hoeveelheid 4Porties Moeilijkheidsgraad:Makkelijk Voorbereidingstijd: 20Minuten

Soep met een Oosters tintje. Wees voorzichtig met de harissa, het is pittiger dan je denkt!

Tijdens een bezoek aan Istanboel ontdekten we dat soep in Turkije een populair gerecht is. We kwamen terecht in een heus soeprestaurant waar ze meer dan zestig soorten soep verkochten. Deze rode linzensoep is geïnspireerd op de soep die we daar aten. De harissa geeft de soep een anijsachtige smaak. Maar gebruik het met mate want deze peperpasta is behoorlijk scherp.

Je kunt de soep eten met een paar stukjes brood erbij. Maar het is ook leuk om er allerlei kleine hapjes bij te serveren en er een soort mezze van te maken.

 

Ingrediënten

0/9 Ingrediënten
Porties aanpassen
    Dit heb je nodig

Instructies

0/5Instructies
    Zo maak je het
  • Spoel de linzen af met koud water tot het water helder is.
  • Fruit de ui in de olijfolie tot de uit begint te geuren. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Voeg de harissa toe en bak kort mee.
  • Voeg de wortel en de aardappel toe en schep om. Voeg de linzen toe. Schep om.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag en laat zachtjes koken tot alle ingrediënten gaar zijn. Maal de soep glad met de staafmixer.
  • Verdeel de soep over vier kommen en serveer.

Tags

#rode linzen  #soep  #wortel