Kruidige quinoasalade met wortelgroente en gedroogde abrikozen

Een vrolijke salade met een Marokkaans tintje. De zon op je bord! Deze vrolijke salade bedacht ik tijdens een vakantie in Marokko. De kleuren en geuren van dit prachtige land komen in dit gerecht mooi samen. De baharat geeft de salade een warme kruidige smaak die goed past bij de winter, maar ook in de zomer bij een barbecue super lekker is. De gedroogde abrikozen geven dit gerecht een verassend accent. Lekker met cherrytomaatjes en …

Oosterse noedelsoep met surimi

Een berg verse groente in een heerlijke bouillon. Een flinke vitamine-boost die iedereen op zijn tijd kan gebruiken. Tijdens onze fietsreizen in Vietnam en Thailand aten we ’s middags vaak pittige soep die je in Azië overal bij kleine stalletjes langs de kant van de weg kunt kopen. De soep zit tjokvol verse groente en kruiden en ruikt heerlijk. Dit is mijn eigen variant. De ingrediënten kun je tegenwoordig in elke supermarkt vinden. In dit …

Pasta met canellibonen en tonijn

Een super makkelijk gerecht dat je kunt maken met ingrediënten uit de voorraadkast. Voor deze pasta heb je niet persé verse ingrediënten nodig. Maar als je nog restjes groente hebt zoals wortel, broccoli of courgette, dan geven die de saus een extra bite. Ik zou ze zeker toevoegen! In de vriezer heb ik altijd een zak verse pasta liggen. Tagliatelle vind ik het lekkerst. Als je de nestjes in een pan kokend water gooit zijn …

Spaanse stoofpot met kip en gedroogd fruit

Meer zon op je bord kan bijna niet! Dit gerecht met Spaanse en Marokkaanse invloeden aten we toen we na een lange reis aankwamen op ons vakantieadres in Zuid-Spanje. We waren meer dan zestien uur onderweg geweest. Eerst van ons huis naar Schiphol. Toen met het vliegtuig naar Faro en van daar met de auto naar Alájar, Andalusië, waar we een huisje hadden gehuurd bij een Nederlands koppel dat daar een mini-hotel runt. Het was …

Oosterse linzensoep

Soep met een Oosters tintje. Wees voorzichtig met de harissa, het is pittiger dan je denkt! Tijdens een bezoek aan Istanboel ontdekten we dat soep in Turkije een populair gerecht is. We kwamen terecht in een heus soeprestaurant waar ze meer dan zestig soorten soep verkochten. Deze rode linzensoep is geïnspireerd op de soep die we daar aten. De harissa geeft de soep een anijsachtige smaak. Maar gebruik het met mate want deze peperpasta is …

Curry pie

Een curry is het ideale gerecht om restjes op te maken. Je kunt er werkelijk alle soorten groente voor gebruiken. Met een currypasta en kokosmelk breng je het hele zaakje op smaak. Maar stel dat je teveel curry hebt en dat er een restje overblijft. Wat doe je daar dan mee? Het fijne van curry is dat restjes zich makkelijk lenen als vulling voor een ander gerecht, bijvoorbeeld een curry pie. De basis voor deze …