Salade van bietjes, appel en walnoten

Hoeveelheid 4Porties Moeilijkheidsgraad:Makkelijk Voorbereidingstijd: 20Minuten Kooktijd: 20Minuten Totale tijd: 40Minuten

Deze maaltijdsalade valt niet alleen op door de fruitige bite, maar ook door de bijzondere kleur…

Bietjes zijn perfect voor een salade. Ze blijven lekker stevig, dus je kunt er gemakkelijk blokjes van snijden. De smaak is van nature zoet en dat combineert lekker met een zoetzure appel zoals Elstar of Jonagold.

Voorgekookte bietjes zijn voor deze salade prima. Als je verse bietjes gebruikt, kook ze dan gaar in water met azijn. Prik af en toe met een vork in de bietjes om te controleren of ze gaar zijn. Spoel ze af met koud water en laat ze even staan om af te koelen. Haal daarna het buitenste velletje eraf met je vingers of met een mesje. Omdat bietjes wel even nodig hebben om gaar te worden kun je ze ook een dag van te voren koken, mocht je op de dag van gebruik niet heel veel tijd hebben.

Ingrediënten

0/9 Ingrediënten
Porties aanpassen
    Dit heb je nodig

Instructies

0/5Instructies
    Zo maak je het
  • Snijd de bietjes in blokjes van een centimeter en doe ze in een kom. Doe de balsamicoazijn erbij.
  • Kook de krieltjes en spoel ze af met koud water. Doe ze bij de bietjes in de kom. Voeg de ui en de appel toe.
  • Breek de walnoten in stukjes en doe ze in de kom. Bestrooi met peper en zout
  • Maak een dressing van de yoghurt en de mayonaise. Schep de dressing door de salade.
  • Was de veldsla en verdeel deze over vier borden. Serveer de salade op de bedjes van veldsla.