Geroosterde groente met vinaigrette van kappertjes

Hoeveelheid 4Porties Moeilijkheidsgraad:Makkelijk Voorbereidingstijd: 20Minuten Kooktijd: 1Uur Totale tijd: 1Uur20Minuten

Een wortel, een paar aardappels, een ui… Soms heb je van die dagen dat je in de koelkast allemaal eenzame stukjes groente vindt. Per stuk te weinig om er nog iets mee te doen. Dus ja, wat moet je ermee?

In het kookboek Plenty van Yotam Ottholenghi zag ik een recept voor een ovenschotel met allemaal verschillende soorten groente. Per soort heb je maar een beetje nodig. Super handig dus om je restjes groente een lekkere bestemming te geven. Het maakt niet uit welke groente je in deze ovenschotel gebruikt, als ze maar stevig van structuur zijn zoals wortel, pastinaak, aardappel, bataat, biet, ui of venkel. Deze groentes kun je prima aanvullen met stukken aubergine, courgette of tomaat. Voeg de zachte groente pas aan het einde van de baktijd toe, anders blijft er niets van over.

Voor deze ovenschotel gebruikte ik restjes aardappel, wortel, bataat, ui en cherrytomaatjes.

Ingrediënten

0/9 Ingrediënten
Porties aanpassen
    Dit heb je nodig

Instructies

0/6Instructies
    Zo maak je het
  • Verwarm de oven op 190 graden. Maak de groentes schoon en snijd ze in grove stukken. Zorg er wel voor dat de stukken allemaal ongeveer even groot zijn.
  • Doe alle groentes in een grote braadslee en besprenkel ruim met olijfolie. Doe de tijm, rozemarijn en knoflook erbij. Bestrooi met zout en peper en hussel goed. Zet in de oven en rooster ongeveer 20 minuten. Schud na 20 minuten de groenten om en rooster opnieuw 20 minuten.
  • Controleer of de groentes al gaar worden. Schud weer om. Als de harde stukken groente al gaar worden kun je de zachte groente toevoegen. Als de groentes nog hard zijn, rooster je alles nog eens 20 minuten.
  • Voeg de zachte groente toe en schep om. Rooster nog een keer voor 10 tot 20 minuten.
  • Maak een vinaigrette van de kappertjes, de ahornsiroop, het citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Proef en voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Schenk de vinaigrette over de groente en serveer.