Meergranenpannenkoeken met vulling van tonijn en rode kidneybonen

Meergranenpannenkoek met vulling van tonijn en kidneybonen
Hoeveelheid 4Porties Moeilijkheidsgraad:Makkelijk Voorbereidingstijd: 20Minuten Kooktijd: 20Minuten Totale tijd: 40Minuten

Een stevige pannenkoek met een stevige vulling. Ideaal na een lange wandeling of een intensieve sportsessie.

Dit gerecht bedacht ik na een lange fietstocht in Girona, Spanje. In een klein barretje aan het water aten we heerlijke empanadas met een vulling van tonijn. Deze variatie met meergranenpannenkoekjes zit boordevol eiwitten en vult lekker na een flinke inspanning.

Voor vullingen met ui en tomatenpuree gebruik ik meestal een koekenpan van gietijzer. Gietijzer heeft even tijd nodig om op te warmen maar als de pan eenmaal op temperatuur is, werkt het fantastisch. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld en als je het gas hoger of lager draait heb je niet meteen een enorme wisseling van temperatuur.

Laat, voor de lekkerste vulling, de ui langzaam zacht en bruin worden voordat je de andere ingrediënten toevoegt.  Let op als je de tomatenpuree toevoegt want die verbrandt snel. Blijf roeren en zet het vuur laag.

Voor dit gerecht gebruik ik tonijn uit de biologische winkel. De vis wordt duurzaam gevangen en de smaak is rijker en intenser dan de tonijn die je bij de gewone supermarkt koopt.

Variatie: vind je pannenkoeken bakken teveel werk, dan kun je ook tortilla’s gebruiken.

Ingrediënten

0/14 Ingrediënten
Porties aanpassen
    Dit heb je nodig Ingrediënten voor de vulling
  • Ingrediënten voor de pannenkoeken

Instructies

0/7Instructies
    Zo maak je het
  • Verwarm twee eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui. Doe dit langzaam zodat de ui mooi glazig wordt en een beetje karamelliseert. Voeg de tomatenpuree toe en bak mee op laag vuur. Let op dat de tomatenpuree niet verbrandt.
  • Spoel de kidneybonen af en voeg toe aan het ui-tomatenmengsel. Roer alles voorzichtig door elkaar.
  • Roer de tonijn los met een vork. Voeg toe aan het bonenmengsel. Roer de vis voorzichtig door de bonen. Voeg de tomatentapenade toe aan het bonenmengsel. Proef en voeg eventueel zout en peper toe. Zet het vuur uit.
  • Neem een kom en maak het beslag voor de pannenkoeken. Klop het ei los. Voeg de melk toe en roer goed. Kluts met een garde het meel door de melk. Voeg een beetje zout toe.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan. Giet een kwart van het beslag in de pan. Keer de pannenkoek pas om wanneer de bovenkant droog is. Houd daarbij de temperatuur van de pan in de gaten. Als de pan te heet is, wordt je pannenkoek zwart.
  • Bak de andere drie pannenkoeken. Wanneer je de laatste pannenkoek bakt, zet je het vuur onder de pan met vulling weer aan.
  • Verdeel de vulling over de vier pannenkoeken. Strooi er wat rucola over en rol ze op. Lekker met cherrytomaten of een frisse salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *