Meergranenpannenkoek met vulling van tonijn en kidneybonen

Meergranenpannenkoeken met vulling van tonijn en rode kidneybonen

Een stevige pannenkoek met een stevige vulling. Ideaal na een lange wandeling of een intensieve sportsessie. Dit gerecht bedacht ik na een lange fietstocht in Girona, Spanje. In een klein barretje aan het water aten we heerlijke empanadas met een vulling van tonijn. Deze variatie met meergranenpannenkoekjes zit boordevol eiwitten en vult lekker na een flinke inspanning. Voor vullingen met ui en tomatenpuree gebruik ik meestal een koekenpan van gietijzer. Gietijzer heeft even tijd nodig …

Pasta met canellibonen en tonijn

Een super makkelijk gerecht dat je kunt maken met ingrediënten uit de voorraadkast. Voor deze pasta heb je niet persé verse ingrediënten nodig. Maar als je nog restjes groente hebt zoals wortel, broccoli of courgette, dan geven die de saus een extra bite. Ik zou ze zeker toevoegen! In de vriezer heb ik altijd een zak verse pasta liggen. Tagliatelle vind ik het lekkerst. Als je de nestjes in een pan kokend water gooit zijn …

Salade Niçoise

Bon! Een eenvoudige salade met groente, vis en ei. Serveer met stevig boerenbrood of opgebakken aardappeltjes, et c’est tout! Salade Niçoise betekent dus gewoon ‘een salade uit Nice’. Er bestaan heel veel varianten van deze salade en niemand weet precies wat erin moet, maar drie dingen staan vast: groente, vis en ei. En verder kun je er zelf lekker op los experimenteren. Voor deze salade gebruik ik tonijn uit blik van de biologische winkel. De …