Romige preisoep

Een verslavend lekker soepje met een zachte, romige smaak Vroeger, toen ik net op mezelf woonde, kocht ik weleens van die zakjes soeppoeder. Kokend water erbij en klaar! De poederpreisoep smaakte altijd wel oké, vond ik. Maar op een keer had ik van een ander gerecht wat prei over. Denkend over wat ik daarmee zou kunnen doen bedacht ik onderstaande preisoep. Daarna heb ik nooit meer preisoep van een zakje soeppoeder gemaakt. Ik weet zeker …

Salade Niçoise

Bon! Een eenvoudige salade met groente, vis en ei. Serveer met stevig boerenbrood of opgebakken aardappeltjes, et c’est tout! Salade Niçoise betekent dus gewoon ‘een salade uit Nice’. Er bestaan heel veel varianten van deze salade en niemand weet precies wat erin moet, maar drie dingen staan vast: groente, vis en ei. En verder kun je er zelf lekker op los experimenteren. Voor deze salade gebruik ik tonijn uit blik van de biologische winkel. De …