Salade Niçoise

Hoeveelheid 4Porties Moeilijkheidsgraad:Makkelijk Voorbereidingstijd: 20Minuten Kooktijd: 10Minuten Totale tijd: 30Minuten

Bon! Een eenvoudige salade met groente, vis en ei. Serveer met stevig boerenbrood of opgebakken aardappeltjes, et c’est tout!

Salade Niçoise betekent dus gewoon ‘een salade uit Nice’. Er bestaan heel veel varianten van deze salade en niemand weet precies wat erin moet, maar drie dingen staan vast: groente, vis en ei. En verder kun je er zelf lekker op los experimenteren.

Voor deze salade gebruik ik tonijn uit blik van de biologische winkel. De vis is duurzaam gevangen door lokale vissers. Je betaalt meer maar je krijgt wel waar voor je geld: de structuur van de vis is steviger en ik vind de smaak echt beter.

Ingrediënten

0/13 Ingrediënten
Porties aanpassen
    Dit heb je nodig

Instructies

0/5Instructies
    Zo maak je het
  • Doe de sla in een grote kom. Sprenkel de olijfolie erover. Doe de mayonaise en het sap van een halve citroen erbij en hussel voorzichtig.
  • Voeg de tomaten, komkommer en sperziebonen toe. Schep om.
  • Doe de eieren en de olijven erbij. Hussel opnieuw.
  • Voeg als laatste de tonijn en de uienringen toe. Bestrooi de salade met wat peper en zout en schep alles nog eens voorzichtig om.
  • Verdeel de salade over vier borden en serveer.