Hoeveelheid
4Porties
Moeilijkheidsgraad:Makkelijk
Voorbereidingstijd: 10Minuten
Kooktijd:
40Minuten
Totale tijd:
50Minuten
Een curry is het ideale gerecht om restjes op te maken. Je kunt er werkelijk alle soorten groente voor gebruiken. Met een currypasta en kokosmelk breng je het hele zaakje op smaak. Maar stel dat je teveel curry hebt en dat er een restje overblijft. Wat doe je daar dan mee?
Het fijne van curry is dat restjes zich makkelijk lenen als vulling voor een ander gerecht, bijvoorbeeld een curry pie.
De basis voor deze pie is een curry van bataat, wortel, aardappel en champignons, op smaak gebracht met tikka massala kruidenpasta en kokosmelk. Om meer vulling te krijgen heb ik 100 gram pandanrijst toegevoegd en een restje spinazie.
Ingrediƫnten
Porties aanpassen
-
Dit heb je nodig
Instructies
-
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de rijst gaar en zet weg tot gebruik.
- Bekleed een springvorm met de deegplakjes. Rek de plakjes iets uit en laat een deel van het deeg over de rand van de springvorm hangen.
- Verhit de olie in een pan en voeg de spinazie toe. Laat op laag vuur iets slinken. Voeg de curry en de rijst toe. Meng goed. Voeg de cashewnoten toe.
- Kiep het currymengsel in de springvorm. Druk het voorzichtig aan.
- Vouw het deeg over de bovenkant van de pie. Zorg dat er nog gaatjes zijn waardoor vocht kan verdampen.
- Zet de pie ongeveer 40 minuten in de oven, of tot de bovenkant mooi bruin kleurt. Serveer met vissticks of een frisse salade.