Salade met druiven en oude kaas

Hoeveelheid 4Porties Moeilijkheidsgraad:Makkelijk Voorbereidingstijd: 15Minuten

In de zomer eet ik als lunch graag een salade. Het is lekker licht en het zorgt voor een extra portie vezels en vitaminen. Deze salade met little gem, komkommer, druiven en blokjes oude kaas is lekker fris en knapperig. De pittig-zoete dressing van honing en mosterd past goed bij de verschillende smaken van de groenten en de druiven. Serveer er een plak vers brood bij als je iets meer vulling wilt.

Het lijkt misschien gek om op een site met lactosevrije recepten een salade te vinden met blokjes kaas. Maar uit oude kaas is de lactose verdwenen en dus kun je het eten zonder er last van te krijgen.

Ingrediënten

0/10 Ingrediënten
Porties aanpassen
    Dit heb je nodig
  • Voor de dressing

Instructies

0/3Instructies
  • Maak de dressing door olie, mosterd, honing en wijnazijn door elkaar te roeren. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg.
  • Doe de slablaadjes in een grote kom. Voeg druiven, komkommer en kaasblokjes toe. Schenk de dressing erover.
  • Hussel alle ingrediënten voorzichtig door elkaar. Verdeel de salade over vier borden en geef er vers brood bij.