Salade Niçoise

Bon! Een eenvoudige salade met groente, vis en ei. Serveer met stevig boerenbrood of opgebakken aardappeltjes, et c’est tout! Salade Niçoise betekent dus gewoon ‘een salade uit Nice’. Er bestaan heel veel varianten van deze salade en niemand weet precies wat erin moet, maar drie dingen staan vast: groente, vis en ei. En verder kun je er zelf lekker op los experimenteren. Voor deze salade gebruik ik tonijn uit blik van de biologische winkel. De …

Pastasalade met gerookte kip

Een paar jaar geleden las ik het boek ‘Montalcino’ waarin de Australische Isabella Dusi beschrijft hoe ze met haar Italiaanse man verhuist naar het Italiaanse stadje Montalcino. Ze doet haar best om in te burgeren, onder andere door haar Italiaanse buren te eten te vragen. Ze maakt een Italiaanse pasta, die de buren beleefd opeten. Vervolgens worden ze teruggevraagd voor een diner en krijgen ze volgens de buurvrouw ‘echte Italiaanse pasta’. Dus… Italianen nemen hun …

Salade met druiven en oude kaas

In de zomer eet ik als lunch graag een salade. Het is lekker licht en het zorgt voor een extra portie vezels en vitaminen. Deze salade met little gem, komkommer, druiven en blokjes oude kaas is lekker fris en knapperig. De pittig-zoete dressing van honing en mosterd past goed bij de verschillende smaken van de groenten en de druiven. Serveer er een plak vers brood bij als je iets meer vulling wilt. Het lijkt misschien …