Bloemkoolrijstsalade met sinaasappel, dille en zalm

Hoeveelheid 4Porties Moeilijkheidsgraad:Makkelijk Voorbereidingstijd: 10Minuten Kooktijd: 15Minuten Totale tijd: 25Minuten

Een frisse fruitige salade met een stevige bite.

Bloemkoolrijst is bloemkool in hele kleine stukjes, zo klein dat de textuur doet denken aan rijst. Vanwege de neutrale smaak is bloemkoolrijst daarmee een perfect alternatief voor allerlei gerechten waarin je normaal gesproken gewone rijst zou gebruiken. Het is lichter te verteren en bevat minder calorieën. Je kunt bloemkoolrijst rauw verwerken in salades, maar ik vind het lekkerder om de korrels eerst even te blancheren. Dan zijn ze net iets minder hard. Een minuutje in kokend water is al genoeg.

Ingrediënten

0/13 Ingrediënten
Porties aanpassen
    Dit heb je nodig

Instructies

0/6Instructies
  • Doe de quinoa in een hoge pan en voeg twee theeglazen water toe. Breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken en zet daarna het vuur uit. Laat afkoelen.
  • Doe de bloemkoolrijst in een grote pan en blancheer het kort. Spoel koud af.
  • Snijd de dille fijn. Breek de walnoten in kleine stukjes.
  • Hussel de quinoa, de bloemkoolrijst, de stukjes sinaasappel, de dille en de walnoten in een grote kom.
  • Maak een dressing van het sinaasappelsap, de mosterd, enkele eetlepels olijfolie, peper en zout. Schenk over de salade.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan op matig vuur. Bak de zalmfilets eerst op de bovenkant voor een mooie bruine kleur. Draai ze daarna om en bak ze verder op de huid. Zet het vuur iets lager want vis gaart mooier op een lagere temperatuur. Bestrooi de zalm met peper en zout. Sprenkel er vlak voor het serveren een beetje olijfolie en citroensap over.