Romige preisoep

Hoeveelheid 4Porties Moeilijkheidsgraad:Makkelijk Voorbereidingstijd: 10Minuten Kooktijd: 20Minuten Totale tijd: 30Minuten

Een verslavend lekker soepje met een zachte, romige smaak

Vroeger, toen ik net op mezelf woonde, kocht ik weleens van die zakjes soeppoeder. Kokend water erbij en klaar! De poederpreisoep smaakte altijd wel oké, vond ik. Maar op een keer had ik van een ander gerecht wat prei over. Denkend over wat ik daarmee zou kunnen doen bedacht ik onderstaande preisoep. Daarna heb ik nooit meer preisoep van een zakje soeppoeder gemaakt. Ik weet zeker dat jij, met dit makkelijke recept, voortaan ook voor de verse variant kiest.

Ingrediënten

0/9 Ingrediënten
Porties aanpassen
    Dit heb je nodig

Instructies

0/6Instructies
    Zo maak je het
  • Doe het water in een pan, samen met de prei en bouillonblokjes. Houd twee handjes prei apart.
  • Kook de prei gaar in de bouillon. Giet de bouillon door een zeef en vang het op. Houd de gekookte prei apart.
  • Smelt de margarine in een soeppan. Fruit de ui en het knoflook tot het begint te kleuren. Voeg het meel toe en roer goed.
  • Zet het vuur laag en voeg in kleine beetjes de bouillon toe. Roer telkens goed. Pas als de bouillon is opgenomen voeg je een nieuw scheutje bouillon toe.
  • Ga door tot je alle bouillon hebt toegevoegd. Je hebt nu een gebonden soep. Voeg de melk en de prei toe.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer. Hoe gladder, hoe beter. Verdeel de soep over de kommen. Garneer de soep met de rauwe preiringen en serveer.

Tags

#ep  #knoflook  #prei  #ui