Pastasalade met gerookte kip

Hoeveelheid 4Porties Moeilijkheidsgraad:Makkelijk Voorbereidingstijd: 20Minuten Kooktijd: 10Minuten Totale tijd: 30Minuten

Een paar jaar geleden las ik het boek ‘Montalcino’ waarin de Australische Isabella Dusi beschrijft hoe ze met haar Italiaanse man verhuist naar het Italiaanse stadje Montalcino. Ze doet haar best om in te burgeren, onder andere door haar Italiaanse buren te eten te vragen. Ze maakt een Italiaanse pasta, die de buren beleefd opeten. Vervolgens worden ze teruggevraagd voor een diner en krijgen ze volgens de buurvrouw ‘echte Italiaanse pasta’. Dus… Italianen nemen hun pasta serieus!

Ik zeg het daarom maar eerlijk: deze salade heeft niets met een echt Italiaans gerecht te maken. Maar pasta is wel een verdraaid handig ingrediënt waarmee je een salade in één keer omtovert tot een hele maaltijd. Italianen zullen bij deze nonchalante toepassing van pasta waarschijnlijk een wenkbrauw optrekken maar zelf vind ik deze creatie best geslaagd.

Ingrediënten

0/12 Ingrediënten
Porties aanpassen
    Dit heb je nodig

Instructies

0/3Instructies
    Zo maak je het
  • Doe de sla in een grote schaal. Scheur een handvol basilicumblaadjes in reepjes en doe bij de sla. Sprenkel er olijfolie en balsamicoazijn over.
  • Voeg tomaat, komkommer, kipblokjes, olijven, pecannoten en pasta toe aan de salade. Hussel alles door elkaar.
  • Sprenkel de olijfolie en de balsamicoazijn over de salade. Hussel nog een keer. Verdeel de salade over de borden en serveer.