Curry pie

Hoeveelheid 4Porties Moeilijkheidsgraad:Makkelijk Voorbereidingstijd: 10Minuten Kooktijd: 40Minuten Totale tijd: 50Minuten

Een curry is het ideale gerecht om restjes op te maken. Je kunt er werkelijk alle soorten groente voor gebruiken. Met een currypasta en kokosmelk breng je het hele zaakje op smaak. Maar stel dat je teveel curry hebt en dat er een restje overblijft. Wat doe je daar dan mee?

Het fijne van curry is dat restjes zich makkelijk lenen als vulling voor een ander gerecht, bijvoorbeeld een curry pie.

De basis voor deze pie is een curry van bataat, wortel, aardappel en champignons, op smaak gebracht met tikka massala kruidenpasta en kokosmelk. Om meer vulling te krijgen heb ik 100 gram pandanrijst toegevoegd en een restje spinazie.

Ingrediƫnten

0/7 Ingrediƫnten
Porties aanpassen
    Dit heb je nodig

Instructies

0/7Instructies
    Zo maak je het
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de rijst gaar en zet weg tot gebruik.
  • Bekleed een springvorm met de deegplakjes. Rek de plakjes iets uit en laat een deel van het deeg over de rand van de springvorm hangen.
  • Verhit de olie in een pan en voeg de spinazie toe. Laat op laag vuur iets slinken. Voeg de curry en de rijst toe. Meng goed. Voeg de cashewnoten toe.
  • Kiep het currymengsel in de springvorm. Druk het voorzichtig aan.
  • Vouw het deeg over de bovenkant van de pie. Zorg dat er nog gaatjes zijn waardoor vocht kan verdampen.
  • Zet de pie ongeveer 40 minuten in de oven, of tot de bovenkant mooi bruin kleurt. Serveer met vissticks of een frisse salade.