Oosterse noedelsoep met surimi

Hoeveelheid 4Porties Moeilijkheidsgraad:Makkelijk Voorbereidingstijd: 30Minuten Kooktijd: 10Minuten Totale tijd: 40Minuten

Een berg verse groente in een heerlijke bouillon. Een flinke vitamine-boost die iedereen op zijn tijd kan gebruiken.

Tijdens onze fietsreizen in Vietnam en Thailand aten we ’s middags vaak pittige soep die je in Azië overal bij kleine stalletjes langs de kant van de weg kunt kopen. De soep zit tjokvol verse groente en kruiden en ruikt heerlijk.

Dit is mijn eigen variant. De ingrediënten kun je tegenwoordig in elke supermarkt vinden. In dit recept gebruik ik surimi als topping omdat ik de zoetige smaak lekker vind in combinatie met de zilte bouillon. Maar je kunt ook gegrilde kip of gewokte runderreepjes toevoegen.

Ingrediënten

0/14 Ingrediënten
Porties aanpassen
    Dit heb je nodig

Instructies

0/6Instructies
    Zo maak je het
  • Verhit drie eetlepels olie in een soeppan. Fruit de ui tot deze glazig wordt en goudbruin kleurt. Voeg de rode peper, het knoflook en de gember toe. Schep een paar keer om. Voeg de wortel toe en bak kort mee.
  • Doe de kippenbouillon erbij. Breng aan de kook. Kneus met de platte kant van een groot mes het citroengras. Zet de stengels in de bouillon en zet het vuur laag. Laat 10 minuten zachtjes borrelen.
  • Was in de tussentijd de paksoi. Snijd de groene bladeren in reepjes. Snijd de witte stengels in boogjes. Snijd de koriander fijn en scheur de surimi in reepjes.
  • Verwijder na tien minuten het citroengras uit de bouillon. Voeg de champignons en het witte gedeelte van de paksoi toe. Voeg ook de noedels toe en laat 3 minuten koken.
  • Zet vier diepe kommen klaar. Verdeel de taugé over de kommen. Schep met een vork de noedels uit de bouillon en verdeel over de kommen.
  • Verdeel ook de groene blaadjes van de paksoi over de kommen. Schep de bouillon met de wortel en champignons in de kommen. Verdeel de surimi en strooi tot slot een flinke hand koriander in iedere kom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *