Kruidige quinoasalade met wortelgroente en gedroogde abrikozen

Hoeveelheid 4Porties Moeilijkheidsgraad:Makkelijk Voorbereidingstijd: 30Minuten Kooktijd: 20Minuten Totale tijd: 50Minuten

Een vrolijke salade met een Marokkaans tintje. De zon op je bord!

Deze vrolijke salade bedacht ik tijdens een vakantie in Marokko. De kleuren en geuren van dit prachtige land komen in dit gerecht mooi samen. De baharat geeft de salade een warme kruidige smaak die goed past bij de winter, maar ook in de zomer bij een barbecue super lekker is. De gedroogde abrikozen geven dit gerecht een verassend accent.

Lekker met cherrytomaatjes en een wrap met aubergine, humus en tomatentapenade.

Variatie: vervang de quinoa door couscous voor een steviger salade.

Ingrediƫnten

0/8 Ingrediƫnten
Porties aanpassen
    Dit heb je nodig

Instructies

0/6Instructies
    Zo maak je het
  • Doe een kopje droge quinoa in een pan. Voeg twee glazen water toe en breng aan de kook. Laat tien minuten koken en zet dan het vuur uit. Laat staan tot de quinoa het vocht heeft opgenomen.
  • Schil de winterwortels en de bataten schoon en snijd in blokjes. Snijd de bietjes in blokjes. Snipper de ui.
  • Neem een pan met dikke bodem. Doe er een scheut olijfolie in en fruit de ui tot deze glazig is en begint te verkleuren. Voeg de wortels en de bataat toe. Zet het vuur laag en laat de groente zacht worden. Roer regelmatig.
  • Snijd ondertussen de gedroogde abrikozen in reepjes en daarna in kleine blokjes.
  • Wanneer de wortel en de bataat bijna gaar zijn voeg je de bietjes en de abrikozen toe. Doe er een scheutje ahornsiroop en de twee eetlepels baharat bij. Laat de groente helemaal gaar worden.
  • Roer de quinoa los en doe deze over in een grote schaal. Voeg het groentemengsel toe en roer alles voorzichtig door elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *